Ga naar de inhoud
Knappe omhaal

Favoriet Brazilië wint van Servië, Richarlison grote man met twee goals

Richarlison viert zijn tweede doelpunt. Beeld © Associated Press

Topfavoriet Brazilië is goed begonnen aan het WK voetbal. Het land dat recordkampioen is, won de eerste groepswedstrijd van het Servië van Ajacied Dusan Tadic: 2-0.

De twee ploegen troffen elkaar in het Lusail-stadion, waar op 18 december ook de finale op het programma staat. Brazilië hoopt die finale ook te spelen, nadat het in 2002 voor het laatst actief is geweest in een WK-finale.

De Brazilianen openden niet goed. Waar de selectie in aanvallend opzicht overloopt van kwaliteit, waren het juist die aanvallers die het lieten afweten. In de hele eerste helft waren er weinig kansen te noteren aan beide kanten.

Uitgerekend
Lees ook:
Uitgerekend Embolo leidt Zwitsers langs zijn geboorteland Kameroen

Naarmate de tweede helft vorderde, verhoogde Brazilië de druk op het doel van de Servische keeper Milinkovic-Savic. Met een schot van Alex Sandro op de paal na precies een uur spelen liet Brazilië weten dat een gelijkspel voor hen geen optie was.

Niet lang daarna was daar de bevrijdende treffer voor de topfavoriet. Neymars dribbel werd opgepikt door Vinícius, wiens schot nog werd gered, maar de rebound van Richarlison was vervolgens onhoudbaar.

Omhaal

De Brazilianen namen geen genoegen met de minimale voorsprong en in de 73ste minuut konden ze voor de tweede keer juichen: Richarlison scoorde met een knappe omhaal de 2-0. Met die stand speelden de Brazilianen het duel rustig uit.

In dezelfde poule speelden eerder vandaag Zwitserland en Kameroen tegen elkaar. De Zwitsers wonnen dat duel en spelen maandag tegen Brazilië. Diezelfde dag neemt Kameroen het op tegen Servië. 

Het WK bij RTL Nieuws

RTL Nieuws volgt Oranje op het WK voetbal, een van de grootste evenementen ter wereld. We doen verslag van alle gebeurtenissen rondom het Nederlands elftal, maar uiteraard ook van de schaduwkanten van het toernooi in Qatar, zoals de behandeling van arbeidsmigranten en de rechten van vrouwen en de lhbti-gemeenschap.

Op deze WK-pagina vind je artikelen en video's, maar ook het programma van alle wedstrijden. Het WK begint op 20 november, op 18 december is de finale.