Ga naar de inhoud
0-0

Uruguay en Zuid-Korea komen niet tot scoren in hun eerste WK-duel

Uruguay en Zuid-Korea zijn in hun eerste wedstrijd op het WK, gespeeld in Al Rayyan, niet tot scoren gekomen: 0-0. Het betekende het vierde doelpuntloze gelijkspel van het toernooi in Qatar. Er zijn nu veertien duels gespeeld.

Eerder dit toernooi eindigde ook de wedstrijd tussen Denemarken en Tunesië in hetzelfde Education City Stadium in Al Rayyan in 0-0. Ook bij Mexico - Polen en Marokko - Kroatië vielen geen doelpunten.

De Uruguayaan Darwin Núñez en Son Heung-min uit Zuid-Korea wisten zich niet te onderscheiden. De aanvallers van de Engelse topclubs Liverpool en Tottenham Hotspur speelden beiden de hele wedstrijd. Bij Uruguay werd Luis Suárez na ruim een uur gewisseld, voor Edinson Cavani.

Oranje
Lees ook:
Oranje protesteert niet tegen FIFA: 'Punt achter alle politieke kwesties gezet'

Federico Valverde van Real Madrid was vlak voor tijd het dichtst bij een doelpunt. Het verwoestende schot van afstand van de Uruguayaan eindigde op de paal. Niet veel later schoot Son net naast met links. Diego Godín, de aanvoerder van Uruguay, had in de eerste helft op de paal gekopt.

Geen enkele doelpoging

Volgens databureau Gracenote was Uruguay - Zuid-Korea de eerste WK-wedstrijd van deze eeuw waarin er geen enkele poging op doel te noteren viel. Een bal op de lat of paal wordt daar niet toe gerekend.

Ghana en Portugal zijn de andere twee landen in groep H. Die landen treffen elkaar om 17.00 uur.

Het WK bij RTL Nieuws

RTL Nieuws volgt Oranje op het WK voetbal, een van de grootste evenementen ter wereld. We doen verslag van alle gebeurtenissen rondom het Nederlands elftal, maar uiteraard ook van de schaduwkanten van het toernooi in Qatar, zoals de behandeling van arbeidsmigranten en de rechten van vrouwen en de lhbti-gemeenschap.

Op deze WK-pagina vind je artikelen en video's, maar ook het programma van alle wedstrijden. Het WK begint op 20 november, op 18 december is de finale.