Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Gaal zegt nog niet welke helft Depay tegen Ecuador speelt

Louis van Gaal wil nog niet zeggen of Memphis Depay vrijdag de eerste of tweede helft van het WK-duel met Ecuador gaat spelen. "Ik ga nu niet mijn kaarten op tafel gooien", zei de bondscoach op een afsluitende persconferentie voor de ontmoeting in het Khalifa-stadion. "Ecuador is een slimmere tegenstander dan Senegal en is ook beter georganiseerd. Het wordt dus lastiger dan afgelopen maandag. Daarbij weet ik de opstelling van Ecuador ook niet. Ik weet ook niet of Enner Valencia speelt. En dat scheelt een slok op een borrel."

De 28-jarige Depay liep ruim twee maanden geleden een hamstringblessure op tijdens een uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen. Hij maakte afgelopen maandag tijdens het gewonnen duel met Senegal (2-0) op het WK zijn rentree. Van Gaal liet hem ruim een half uur meedoen. De bondscoach is voorzichtig met Depay, de huidige topscorer van Oranje die in 82 interlands 42 doelpunten heeft gemaakt.

Het Nederlands elftal kan zich vrijdag tijdens het duel met Ecuador al plaatsen voor de achtste finales. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal moet dan zelf winnen van Ecuador en is ook afhankelijk van het resultaat bij Qatar tegen Senegal. Alleen als Qatar dat duel niet wint, kwalificeert Oranje zich officieel. Op het WK geeft niet het onderlinge resultaat maar het doelsaldo de doorslag als ploegen na alle poulewedstrijden in punten gelijk staan.

Bron: ANP