Ga naar de inhoud
Premier League

Eigenaren Manchester United overwegen verkoop

De Amerikaanse eigenaren van Manchester United staan op het punt de voetbalclub in de verkoop te doen. Daarmee zou een einde komen aan een periode van 17 jaar waarin de familie Glazer de baas was bij de club waar Erik ten Hag momenteel trainer is.

De beursgenoteerde club liet dat gisteravond weten na berichtgeving van Sky. De fans hopen al jaren dat de Amerikaanse geldschieters verdwijnen uit stadion Old Trafford. 

Nog niet helemaal zeker

Een verkoop en vertrek van de familie Glazer is nog niet helemaal zeker. De club laat weten alle mogelijkheden open te houden en ook te willen kijken naar bijvoorbeeld de komst van nieuwe investeerders naast de Glazers. Bij het bestuderen van de opties is het doel om de club verder te laten groeien, volgens een verklaring. Daarom wordt ook gekeken naar investeringen in bijvoorbeeld het stadion en uitbreiding van de commerciële activiteiten.

Ronaldo
Lees ook:
Ronaldo per direct weg bij Manchester United na geruchtmakend interview

De hernieuwde geruchten komen op de dag dat bekend is geworden dat Cristiano Ronaldo de club met onmiddellijke ingang verlaat. De Portugese vedette, geen basisspeler meer onder Ten Hag, uitte eerder in een interview kritiek op Ten Hag en het beleid van de club. Hij noemde Manchester United een marketingclub, iets wat de fans ook al jaren vinden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore