Ga naar de inhoud
WK Qatar

Depay begint in openingswedstrijd op de bank, Noppert mogelijk eerste doelman

Memphis Depay

Memphis Depay begint in de openingswedstrijd van Oranje op het WK tegen Senegal op de reservebank. Dat heeft Louis van Gaal vanmiddag laten weten tijdens de afsluitende persconferentie. Dat keeper Andries Noppert in de basis staat, zoals verschillende media melden, wilde de bondscoach niet bevestigen. "Want ik geef nooit mijn opstelling prijs."

Depay kwam 22 september voor het laatst in actie en is nog niet wedstrijdfit. Vincent Janssen van Royal Antwerp FC is zijn meest logische vervanger.

Geen
Lees ook:
Geen WK spelen, maar pakketjes bezorgen: 'Hoeveel pech kun je hebben?'

Volgens Van Gaal is Depay wel medisch fit maar nog niet wedstrijdfit. "Ik heb contact met hem gezocht op het moment dat hij geblesseerd was. Daarna heb ik hem gevolgd en mensen op hem gezet", aldus Van Gaal. "Die hebben het proces met hem nauwkeurig gecontroleerd en gadegeslagen. Wij weten alles van elkaar. Hoe zijn blessure verloopt, maar ook hoe het voor ons verloopt."

Volgens bronnen rond spelers van Oranje krijgt Noppert tegen Senegal de voorkeur boven Remko Pasveer en Justin Bijlow.

De loopbaan van Noppert - 2,03 meter lang - krijgt een wonderlijke wending als hij morgen debuteert voor Oranje in het Al Thumama Stadium van Doha. De Fries slaagde niet bij NAC Breda en Foggia en stond twee jaar geleden nog bij FC Dordrecht onder contract. Afgelopen zomer transfereerde hij van Go Ahead Eagles naar Heerenveen.

Dit
Lees ook:
Dit verdient Oranje met deelname aan het WK

Van Gaal wil niet bevestigen dat Noppert tegen Senegal aan de aftrap verschijnt. "Ik weet wie er gaat keepen, maar jullie nog niet. Ik geef namelijk nooit mijn opstelling prijs", aldus Van Gaal, die zijn derde termijn als bondscoach begon met Justin Bijlow onder de lat. De bondscoach passeerde hem in september tijdens de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België wegens een gebrek aan vorm.