Ga naar de inhoud
Voetbal

United heeft 'passende maatregelen' tegen Ronaldo genomen

Manchester United heeft vrijdagochtend naar eigen zeggen "passende maatregelen" genomen tegen Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler uitte deze week in het tv-programma Piers Morgan Uncensored forse kritiek op United. Volgens Ronaldo deugt er weinig van het gevoerde beleid en trainer Erik ten Hag.

"Manchester United heeft vanmorgen passende maatregelen genomen naar aanleiding van het recente interview van Ronaldo. We zullen geen verdere mededelingen doen totdat dit proces voltooid is", meldde United in een korte verklaring op de website.

Maandag gaf de Engelse grootmacht te kennen te willen wachten met een antwoord op de negatieve uitlatingen van Ronaldo tot "alle feiten vaststaan". "Onze focus blijft op de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en het doorgaan met het opbouwen van geloof en saamhorigheid door de spelers, manager, staf en fans", zei de club van Ronaldo toen.

Aantijgingen aan adres Ten Hag

Inmiddels is het volledige interview uitgezonden. Ronaldo heeft onder meer openbaar gemaakt dat hij zich verraden heeft gevoeld door United en dat hij het gevoel had dat Ten Hag hem heeft willen provoceren.

Ronaldo is momenteel in Qatar, waar hij zich met de Portugese ploeg voorbereidt op het WK. Donderdag beginnen de Portugezen tegen Ghana.

Bron: ANP