Ga naar de inhoud
108-voudig international

Wales-ster Bale is '100 procent fit' voor WK voetbal

Wales-ster Gareth Bale is klaar voor het WK voetbal. De 33-jarige aanvaller van het Amerikaanse Los Angeles FC zei gisteren voor het vertrek naar Qatar dat hij '100 procent fit' is.

Bale werd vorige week door bondscoach Rob Page opgenomen in de definitieve selectie voor Qatar, hoewel hij naar eigen zeggen nog niet volledig fit was.

De voormalige aanvaller van Real Madrid reageerde positief op de vraag of hij drie volledige wedstrijden kon spelen. "Ja, dat is geen probleem. Ik ben volledig fit en klaar om te beginnen. Als ik drie keer 90 minuten moet spelen, dan speel ik drie keer 90 minuten", aldus Bale.

Mentaal lastig

De sterspeler van Wales keek ook nog even terug op de laatste periode. "Het is lastig geweest, vooral mentaal. De laatste drie of vier weken waren moeilijk. Je hoorde zelfs verhalen van spelers die nog blessures opliepen, wetende dat ze het WK gaan missen."

De 108-voudig international speelde dit jaar slechts één keer 90 minuten voor Wales, tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Polen in september. In de twee wedstrijden tegen Oranje was hij invaller.

Bale kwam sinds het duel met Polen slechts een half uur in actie, maar was wel belangrijk namens Los Angeles FC met een treffer in de gewonnen MLS Cup. Wales speelt in de groepsfase tegen de Verenigde Staten, Iran en Engeland.