Ga naar de inhoud
Morgen naar Qatar

Oranje opent WK-campagne met 'uitzwaaitraining' in Zeist

Spelers van het Nederlands elftal vanavond in Zeist. Beeld © ANP

Morgen vliegt het Nederlands elftal naar Qatar, maar de aftrap voor de WK-campagne is vanavond verricht in Zeist. Op de KNVB Campus waren 1500 voetballiefhebbers, onder wie ook de selectie van het Nederlands vrouwenelftal, bij de 'uitzwaaitraining' van de selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Aan het begin van de middag hadden de spelers zich in Zeist gemeld en stipt om half zeven betrad Van Gaal vanavond als eerste het veld, gevolgd door 25 internationals. Aanvoerder Virgil van Dijk stapte als laatste het veld op en sprak het publiek kort toe: "Hopelijk is het niet te koud en kunnen jullie lekker van de training genieten."

Daarna begonnen de spelers met een loopje:

Een klein vraagteken was er rondom verdediger Denzel Dumfries, gisteren in de Italiaanse competitie uitgevallen met knieproblemen tijdens een wedstrijd van zijn club Inter. Hij laat vanavond nog een MRI-scan maken, maar zegt zich eigenlijk geen zorgen te maken. "Dat is meer voor de zekerheid. Ik kan zelf altijd wel goed aanvoelen of er iets niet in orde is. Ik voel me goed en herstel altijd snel."

Dumfries deed wel mee aan de training, net als Memphis Depay, die sinds de laatste interlandperiode van Oranje niet meer speelde voor zijn club Barcelona.

Partijtje

Conditietrainer René Wormhoudt leidde de training. Na zo'n 40 minuten was hij klaar met zijn oefeningen en mochten de spelers bepalen of ze naar binnen gingen of nog meededen aan een pass- en trapoefening en afsluitend partijspel. Acht spelers, onder wie Depay, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, bleven op het veld.

Volgende week maandag speelt het Nederlands elftal op het WK zijn eerste wedstrijd, tegen Senegal.