Ga naar de inhoud
Voetbal

WK in gevaar voor Gruezo van Oranje-opponent Ecuador

Ecuador, de tweede tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase van het WK, moet mogelijk zonder middenvelder Carlos Gruezo naar Qatar. De 27-jarige speler van de Duitse club FC Augsburg liep zaterdag in de verloren competitiewedstrijd tegen VfL Bochum (0-1) een spierblessure op. Gruezo speelde veertig interlands voor Ecuador en is doorgaans een vaste waarde in de nationale ploeg.

De middenvelder verborg zijn hoofd onder zijn shirt toen hij na een half uur geblesseerd van het veld ging. Gruezo werd getroost door ploeggenoten en stafleden. "Je kan je voorstellen wat op zo'n moment door zijn hoofd gaat", zei manager Stefan Reuter van Augsburg. "We hopen dat het niet zo ernstig is."

Ecuador speelt volgende week zondag de openingswedstrijd van het WK tegen Qatar. Vijf dagen later (25 november) neemt de ploeg van bondscoach Gustavo Alfaro het op tegen Oranje. Alfaro maakt maandag zijn WK-selectie bekend. Zonder heel wat internationals die in Europa voetballen kwam Ecuador zaterdag in een oefeninterland niet verder dan 0-0 tegen Irak.

Bron: ANP