Ga naar de inhoud
Voetbal

Scoren blijft probleem voor Oranje-tegenstander Ecuador

Ecuador is in een oefenwedstrijd tegen Irak opnieuw niet tot scoren gekomen. Het duel, dat in 0-0 eindigde, werd afgewerkt in het stadion van Atlético Madrid waar veel Ecuadoranen plaats hadden genomen.

Ecuador, dat nu in de laatste vijf oefenduels slechts één doelpunt heeft gemaakt, is de tweede tegenstander van Oranje in de groepsfase op het WK in Qatar. Bondscoach Gustavo Alfaro maakt pas maandag zijn selectie bekend.

Irak, geen deelnemer aan het WK, ging er stevig tegenaan. Diego Palacios, met een verleden bij Willem II, Byron Castillo en Felix Eduardo Torres moesten blessurebehandelingen ondergaan, tot onvrede van Alfaro die zijn spelers zo kort voor het WK graag heel houdt.

Alfaro had wellicht al gehoord dat zijn middenvelder Carlos Gruezo zich in het duel van FC Augsburg met VfL Bochum dermate geblesseerd had dat zijn WK-deelname mogelijk in gevaar komt. De bondscoach wisselde er na de rust lustig op los, maar gescoord werd er niet. Zelfs een late strafschop, na hands van Hamza Adnan, ging er niet in. Gonzalo Plata schoot in blessuretijd vanaf 11 meter tegen doelman Jalal Hasan aan.

Bron: ANP