Ga naar de inhoud
Voetbal

Bondscoach Van Gaal presenteert selectie Oranje voor WK

Bondscoach Louis van Gaal maakt rond het middaguur bekend welke 26 spelers hij meeneemt naar het WK in Qatar. De KNVB publiceert rond 12.00 uur de namen van de geselecteerde internationals. Om 13.00 uur geeft Van Gaal een toelichting op zijn keuzes.

Drie weken geleden gaf Van Gaal zijn voorlopige selectie vrij, die uit 39 spelers bestond. Daarin zaten naast vijf doelmannen ook nieuwelingen als Xavi Simons, Brian Brobbey, Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker, Sven Botman, Pascal Struijk en Micky van de Ven. Het is de vraag of zij de bondscoach de afgelopen weken bij hun clubs voldoende hebben overtuigd om een plek te krijgen in de definitieve selectie, die uit maximaal 26 spelers mag bestaan.

Memphis Depay, de topscorer van het Nederlands elftal, heeft sinds 22 september niet meer gevoetbald vanwege een spierblessure. De aanvaller raakte bijna twee maanden geleden geblesseerd bij Oranje en kwam sindsdien niet meer in actie voor zijn club FC Barcelona. Naar verwachting neemt Van Gaal hem wel 'gewoon' mee naar Qatar.

De geselecteerde spelers verzamelen maandag in Zeist, waar ze één training afwerken op Nederlandse bodem. Een dag later vliegt de selectie naar Doha. Oranje opent het WK op 21 november tegen Senegal.

Bron: ANP