Ga naar de inhoud
Eredivisie

2 kansen, 2 goals: effectief Utrecht langs Heerenveen in Friesland

FC Utrecht is sc Heerenveen gepasseerd op de ranglijst na een onderling duel in Friesland. De ploeg van Henk Fraser had aan twee kansen genoeg om een 2-1-zege te boeken.

Hoewel de nummers 7 en 8 van de Eredivisie weinig voor elkaar onderdoen op de ranglijst, was het verschil tussen de lijnen lange tijd opvallend groot. Heerenveen creëerde in de eerste helft een reeks kansen, maar had de pech dat Utrecht-keeper Vasilis Barkas in prima doen was. De Griek redde op schoten van Rami Al Hajj, Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk.

Barkas was echter kansloos na ruim een half uur, nadat de vrije Van Hooijdonk een voorzet van Mats Köhlert tegendraads had binnengekopt, 1-0. Vlak voor rust kwam Utrecht compleet tegen de verhouding op 1-1. Jens Toornstra vond Anastasios Douvikas met een dieptepass, waarna de aanvaller de bal kiezelhard in het dak van het doel schoot.

Heerenveen zonder antwoord

De tweede helft was 25 minuten lang een blauwdruk van de eerste met kansen voor Heerenveen, een uitstekende Barkas en een onverwacht doelpunt van Utrecht. Modibo Sagnan draaide zich langs drie tegenstanders en haalde verwoestend uit: 2-1. Heerenveen kwam de klap niet meer te boven, waardoor Utrecht relatief eenvoudig standhield.

Utrecht komt met de zege op 18 punten, 1 punt meer dan Heerenveen.