Ga naar de inhoud
Hek geforceerd

NAC biedt excuses aan na mishandelingen in familievak Den Bosch

Eerstedivisionist NAC Breda heeft excuses aangeboden voor het wangedrag van de fans rondom de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch van gisteren. NAC meldt dat een hek van het uitvak is geforceerd en dat er in het naastgelegen familievak mishandelingen zijn gepleegd.

"Dit is absoluut een schande en NAC-onwaardig", meldt de club uit Breda. "We willen benadrukken dat geen enkele vorm van vernieling en geweld geaccepteerd wordt binnen onze club. Er lijkt een trend te zijn ontstaan onder voetbalclubs, iets waar wij als collectief afstand van moeten nemen. NAC heeft de beelden van de beveiligingscamera’s in en rondom het stadion opgevraagd en zal de betrokkenen keihard aanpakken."

Vaker mis

"Namens de gehele club en de welwillende NAC-supporters bieden wij u onze excuses aan. Wij veroordelen dit gedrag en zullen de daders keihard aanpakken. De regie van ESPN heeft dit uit beeld gehouden, maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor hetgeen zich hier heeft afgespeeld."

De afgelopen maanden ging het vaker mis in de eerste divisie, ook met fans van FC Den Bosch. Eerder deze maand besloot de club tijdelijk geen uitfans mee te nemen.

NAC Breda, de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie, verloor de uitwedstrijd met 3-2.

KNVB
Lees ook:
KNVB legde vorig seizoen twee keer zoveel stadionverboden op