Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax moet winnen van Liverpool voor kans op achtste finales CL

Ajax staat in het thuisduel met Liverpool, aanvang 21.00 uur, voor de zware opgave om de kans op een plek in de achtste finales van de Champions League levend te houden. Daarvoor volstaat alleen een zege, liefst met twee doelpunten verschil. Ajax verloor namelijk het uitduel met Liverpool (2-1). Bij een gelijke stand in de poule geeft het onderlinge resultaat van de wedstrijden tussen beide clubs de doorslag.

Ajax kan alleen nog in punten gelijk eindigen met Liverpool als het de laatste twee groepsduels wint. Liverpool is zeker van een plek in de achtste finales als het minimaal 1 punt haalt in de afsluitende poulewedstrijden tegen Ajax en Napoli, dat al zeker is van een plaats bij de laatste zestien ploegen van de Champions League.

Ajax sluit de groepsfase volgende week af met een uitwedstrijd tegen Rangers FC, dat na vier duels nog puntloos is. De nummer 3 van de poule speelt na de winterstop een extra kwalificatieronde in de Europa League. Bij Ajax keren Devyne Rensch en Kenneth Taylor terug in de selectie. Edson Álvarez is hersteld van een griep. Bij Liverpool ontbreken de geblesseerde Thiago Alcantara, Naby Keita, Arthur Melo, Diogo Jota, Luis Díaz en Joel Matip.

Bron: ANP