Ga naar de inhoud
Voetbal

Tottenham wil winnen in CL na nederlagen in Premier League

Tottenham Hotspur probeert woensdag een crisis bij de club te voorkomen. Na nederlagen in de Premier League tegen Manchester United (2-0) en Newcastle United (1-2), moet de Champions League uitkomst bieden voor het team van trainer Antonio Conte.

"Morgen winnen is van vitaal belang. We moeten het niet laten aankomen op de laatste speelronde", aldus Conte, die het met zijn elftal opneemt tegen Sporting Portugal. Tottenham is na vier speelronden lijstaanvoerder in poule D met 7 punten, gevolgd door Olympique Marseille en Sporting met allebei 6 punten. Bij winst gaat Tottenham door naar de achtste finales.

Aanvaller Richarlison en middenvelder Dejan Kulusevski zijn er tegen de Portugezen wegens blessures nog niet bij, maar Conte sloot dinsdag een terugkeer van verdediger Cristian Romero en middenvelder Pierre-Emile Højbjerg niet uit. Dat tweetal ontbrak tegen Newcastle.

Conte: "We zullen er alles aan doen zodat ze erbij kunnen zijn. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons, maar aan de andere kant hebben we nog veel wedstrijden te spelen tot het WK."

Bron: ANP