Ga naar de inhoud
Voetbal

Taylor, Rensch en Álvarez kunnen met Ajax tegen Liverpool spelen

Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Edson Álvarez kunnen woensdagavond voor Ajax uitkomen in het thuisduel met Liverpool in de Champions League. Het drietal heeft zonder problemen de laatste training voor de vijfde groepswedstrijd afgewerkt.

Taylor en Rensch misten de laatste wedstrijden van Ajax. Edson Álvarez werd zaterdag in de rust van het uitduel met RKC Waalwijk gewisseld omdat hij ziek was.

Ajax heeft nog een kleine kans om zich voor de achtste finales van de Champions League te kwalificeren. Daarvoor moet de nummer 3 van de poule eerst met minimaal twee doelpunten verschil van Liverpool winnen. In de laatste speelronde van de groepsfase moet Ajax dan ook Rangers FC verslaan en mag Liverpool geen punt tegen Napoli halen.

Twee doelpunten verschil

"We gaan zeker proberen om met twee doelpunten verschil te winnen, hoe lastig dat ook zal worden tegen een ploeg als Liverpool", zei Schreuder. "Met die doelstelling gaan we het veld in. We beseffen heel goed dat het anders zal moeten dan in de eerste helft van het duel met RKC. Toen lieten we veel te veel tegenstanders vrij tussen de linies komen."

Ajax heeft een voorsprong van 3 punten op het nog puntloze Rangers FC, de hekkensluiter van de groep. De nummer 3 van de poule speelt na de winterstop een extra kwalificatieronde in de Europa League.

Bron: ANP