Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetballer Neymar steunt Bolsonaro als president Brazilië

Een week voor de laatste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen heeft de Braziliaanse voetbalvedette Neymar zijn steun uitgesproken voor president Jair Bolsonaro. Hij roept alle Brazilianen die nog twijfelen op om op Bolsonaro te stemmen.

"De mensen weten wat het beste is voor ons Brazilië", zei de aanvaller van Paris Saint-Germain in een live-gesprek met Bolsonaro op internet. Verwijzend naar het komende WK in Qatar, zei Neymar: "Alles zou geweldig zijn: Bolsonaro herkozen, Brazilië kampioen en iedereen blij."

Volgens Neymar vertegenwoordigt de conservatieve Bolsonaro waarden die erg lijken op die van hemzelf en die van zijn familie. "Ik realiseerde me dat ik deze kracht nodig heb. Ik weet dat het veel mensen zou helpen", zei de 30-jarige voetballer.

In de eerste stemronde begin oktober deed Bolsonaro het veel beter dan peilingen hadden verwacht. Voor de tweede ronde aanstaande zondag is de race weer helemaal open. Zowel Bolsonaro als zijn concurrent, de linkse ex-president Luiz Inacio Lula da Silva, strijden momenteel voor elke stem.

Bron: ANP