Ga naar de inhoud
Voetbal

Ronaldo reageert berouwvol op tijdelijke verbanning door trainer Ten Hag

Cristiano Ronaldo heeft in een verklaring op Instagram min of meer toegegeven in de fout te zijn gegaan. De Portugese aanvaller van Manchester United liep woensdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-0) al in de 89e minuut van de reservebank naar de kleedkamer op Old Trafford, zonder toestemming van trainer Erik ten Hag.

De Nederlander besloot een dag later om de ontevreden wisselspeler voor enkele dagen uit zijn selectie te zetten.

"Al mijn hele carrière probeer ik respectvol te zijn naar medespelers, tegenstanders en trainers", schrijft Ronaldo. "Dat is niet veranderd. Ik ben niet veranderd. Ik ben dezelfde persoon en dezelfde professional als in de afgelopen twintig jaar als profvoetballer. Ik ben jong begonnen, de oudere en meest ervaren spelers waren altijd voorbeelden voor mij. Daarom heb ik op latere leeftijd geprobeerd om zelf het voorbeeld te geven aan mijn jonge teamgenoten. Helaas lukt dat niet altijd en soms neemt de 'heat of the moment' de overhand."

Manchester United werkt zonder Ronaldo toe naar de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea. "Op dit moment voel ik dat ik hard moet blijven werken op trainingscomplex Carrington, mijn teamgenoten moet steunen en er klaar voor moet zijn als ik mag spelen", aldus de 37-jarige Portugees, die onder Ten Hag vooral reserve is in de Premier League. "Toegeven aan de druk is geen optie. Dit is Manchester United en we moeten het samen doen. We zijn snel weer samen."