Ga naar de inhoud
Weggelopen

Trainer Ten Hag zet Ronaldo uit selectie Manchester United

Trainer Erik ten Hag heeft Cristiano Ronaldo uit de selectie van Manchester United gezet. De Engelse voetbalclub gaat zonder Ronaldo toewerken naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Chelsea. De Portugese sterspeler liep gisteren in de slotfase van het duel met Tottenham Hotspur zonder toestemming van Ten Hag van de reservebank naar de kleedkamer.

De Nederlandse trainer bevestigde na de wedstrijd dat Ronaldo, die geen speeltijd had gekregen, zelf was weggelopen. "Maar laten we nu feestvieren", zei hij. "Dat andere handelen we donderdag wel af."

In een korte verklaring op de website meldde Manchester United donderdag dat Ronaldo geen deel uitmaakt van het team voor de wedstrijd tegen Chelsea. "De rest van de selectie is volledig gefocust op de voorbereiding op dat duel."

In een bericht op Instagram geeft Ronaldo min of meer toe in de fout te zijn gegaan.

Ronaldo
Lees ook:
Ronaldo reageert berouwvol op tijdelijke verbanning door trainer Ten Hag

Ten Hag liet de 37-jarige superster in de Premier League pas twee keer starten. Ronaldo moest het voornamelijk doen met invalbeurten. Tegen de Spurs kwam hij helemaal niet in actie. In de Europa League had Ronaldo wel steeds een basisplaats.