Ga naar de inhoud
Conference League

Matig AZ nog niet zeker van overwintering na nederlaag op Cyprus

AZ heeft zich nog niet weten te verzekeren van overwintering in de Conference League. De ploeg van trainer Pascal Jansen verloor op Cyprus met 1-0 van Apollon Limassol.

AZ wist voor aanvang dat de ploeg met een overwinning zeker zou zijn van de knock-outfase. Trainer Pascal Jansen besloot Riechedly Bazoer zijn basisdebuut te geven en Jesper Karlsson, als invaller de matchwinnaar tijdens de 3-2 zege in de thuiswedstrijd, stond eveneens aan de aftrap. Met de keuze van Bazoer als nummer 10 schoof Dani de Wit een linie op en startte in de punt van de aanval.

Eigen doelpunt voorkomen

De Wit was tijdens de eerste helft prompt de opvallendste speler op het veld. De spits, die in de eerste drie groepsduels had gescoord, kopte in de openingsfase een voorzet van Milos Kerkez op de lat. De twee waren even later opnieuw gevaarlijk, maar dit keer was keeper Aleksandar Jovanovic net op tijd. Jovanovic voorkwam vervolgens een eigen doelpunt, nadat De Wit op Bazoer had afgelegd en de bal via de kluts bijna binnenging. De rebound van Bazoer werd van de lijn gehaald.

Feyenoord
Lees ook:
Feyenoord speelt opnieuw gelijk tegen FC Midtjylland

Limassol kwam na ruim een half uur tegen de verhouding in op voorsprong en opnieuw was De Wit betrokken. De spits verloor bij een corner van de Nederlandse middenvelder Patrick Joosten zijn man Valentin Roberge uit het oog en de verdediger kopte hard de 1-0 binnen.

Eerste nederlaag sinds begin augustus

Jansen bracht na rust aanvallers Jens Odgaard en Mayckel Lahdo, waarna hij een kwartier later nog drie wissels doorvoerde. Ondanks alle offensieve wijzigingen wist AZ Jovanovic amper meer in de problemen te brengen. Een inzet van De Wit ging recht op de keeper af, terwijl een schot van Myron van Brederode werd gekraakt.

Door de eerste nederlaag sinds begin augustus staat AZ op 9 punten uit vier wedstrijden. FC Vaduz en Dnipro-1, die om 21.00 uur nog tegen elkaar spelen, hebben respectievelijk 2 en 4 punten. Limassol komt met de zege op de Alkmaarders op 4 punten.

AZ speelt zijn volgende wedstrijd in de Conference League op 27 oktober in Liechtenstein tegen FC Vaduz.