Ga naar de inhoud
Voetbal

Jans vindt dat FC Twente strafschop onthouden is tegen Feyenoord

Trainer Ron Jans van FC Twente vindt dat zijn ploeg een strafschop had moeten krijgen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Spits Ricky van Wolfswinkel kon in de openingsfase alleen voor doelman Justin Bijlow niet vol uithalen omdat Feyenoord-verdediger Gernot Trauner hem van achteren vastpakte en aantikte. Scheidsrechter Dennis Higler zag er geen strafschop in. FC Twente verloor uiteindelijk in De Kuip met 2-0.

"Ik vind het een strafschop", zei Jans nadat hij bij ESPN de beelden had teruggezien. "Ricky is zo sportief om door te gaan, terwijl hij twee keer bij z'n schouder wordt gepakt en ook tegen z'n benen wordt getikt. Dan ben je afhankelijk van de beslissing van de scheidsrechter. En die viel niet in ons voordeel uit. Hetzelfde gebeurde eerder tegen Heerenveen met Zerrouki. Onze spelers gaan door, maar misschien moeten ze in zo'n situatie wel gewoon stil blijven staan of zich laten vallen."

Jans vond de rode kaart vlak voor rust voor zijn aanvaller Václav Cerny wel terecht. "Hij zei zelf dat het niet zijn intentie was. Maar dat is niet altijd bepalend. Hier kan je rood voor geven, het was gewoon niet slim."

Feyenoord startte in een 3-5-2-formatie, maar trainer Arne Slot schakelde nog tijdens de eerste helft terug op het vertrouwde 4-3-3. "We zoeken naar onze ideale formatie, naar hoe de spelers het beste complementair aan elkaar kunnen zijn. Dat komt omdat we deze selectie pas zo laat bij elkaar hebben gekregen en ook omdat we een vertrokken speler als Aursnes niet hebben vervangen. Tot aan de winterstop blijft het nog wel een zoektocht", aldus Slot.

Bron: ANP