Ga naar de inhoud
Vuurwerk op veld

Willem II betreurt 'inktzwarte avond' door rellende supporters

Willem II betreurt de ongeregeldheden op de tribunes gisteravond bij de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Het duel in Tilburg werd na 18 minuten gestaakt omdat er herhaaldelijk vuurwerk werd afgestoken en gegooid. Na een onderbreking van bijna 1,5 uur durfde scheidsrechter Martin Pérez het aan de wedstrijd te hervatten.

"Wat een mooie voetbalavond had moeten worden, mondde uit in een inktzwarte avond voor alle supporters die met goede bedoelingen naar het stadion zijn gekomen", schrijft de club op zijn website. "Vooral voor onze jongste supporters vinden wij het ontzettend vervelend dat zij getuige zijn geweest van deze ongeregeldheden en dit wangedrag."

Uitvak ontruimd

Willem II licht toe waarom het zo lang duurde voordat er verder werd gespeeld. "Na overleg tussen beide clubs, het Openbaar Ministerie, de gemeente Tilburg en de politie werd besloten dat in het belang van de algehele veiligheid het de verstandigste keuze was om de supporters van FC Den Bosch terug naar huis te sturen en de wedstrijd daarna eventueel uit te spelen. Een leeg bezoekersvak was een voorwaarde om de wedstrijd uit te spelen."

Het was volgens de club uit de Keuken Kampioen Divisie een 'zorgvuldige en tijdrovende' taak van de ME, politie en beveiligers om alle bezoekers in het uitvak te verwijderen uit het stadion en ze per bus naar huis te sturen. De supporters van FC Den Bosch bemoeilijkten volgens Willem II ook nog eens de ontruiming.