Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Bommel herstelt zich met Antwerp en wint van STVV

Antwerp heeft zich in de Belgische voetbalcompetitie hersteld van de eerste nederlaag van vorige week, bij KV Kortrijk. De ploeg van coach Mark van Bommel won met 2-0 van STVV. Antwerp staat na elf wedstrijden op 30 punten, 5 punten meer dan Genk dat zaterdag tegen Kortrijk speelt.

Van Bommel had een basisplaats voor de Nederlanders Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs en Vincent Janssen. De coach zag zijn ploeg in de 8e minuut op voorsprong komen. Pieter Gerkens werd de diepte in gestuurd door Toby Alderweireld en schoot de bal met links langs de doelman van STVV. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers uit Sint-Truiden met tien man te staan, nadat Robert Bauer spits Janssen had geslagen.

Antwerp verzuimde in de tweede helft uit te lopen, waardoor STVV mocht hopen op de gelijkmaker. Echt grote kansen kregen de bezoekers niet. In blessuretijd maakte invaller Christopher Scott uit de rebound toch nog de 2-0 nadat de doelman een schot van Michael Frey, weggestuurd door Stengs, had gekeerd. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd, maar de VAR oordeelde dat de treffer toch geldig was.

Bron: ANP