Ga naar de inhoud
Voetbal

President Indonesië: geen sancties FIFA na stadionramp

Beeld © EPA/MAST IRHAM

Wereldvoetbalbond FIFA gaat Indonesië geen straf opleggen na de stadionrellen van afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya in Malang, waarbij zeker 131 mensen om het leven kwamen. Dat zegt president Joko Widodo van Indonesië.

In een videoboodschap meldt de Indonesische president dat het land met de FIFA samenwerkt om het managen van voetbalwedstrijden te verbeteren. Volgens Widodo brengt FIFA-voorzitter Gianni Infantino deze maand of volgende maand een bezoek aan Indonesië.

De politie gebruikte traangas in het stadion toen daar rellen ontstonden. Dat leidde tot paniek onder de toeschouwers. Heel wat mensen kwamen in de verdrukking om het leven.

Levenslange schorsingen

Twee medewerkers van de Indonesische club Arema FC kregen eerder deze week een levenslange schorsing naar aanleiding van de stadionramp. Arema FC mag dit seizoen bovendien geen wedstrijden meer organiseren en kreeg een boete van 250 miljoen rupiah, omgerekend ruim 16.500 euro.

De Indonesische justitie vervolgt zes mensen, onder wie drie agenten, voor het drama in het stadion van Arema. De politiechef van Malang is ontslagen.

Bron: ANP