Ga naar de inhoud
Voetbal

Forse boete Manchester City voor kampioensfeest met fans op veld

De Engelse voetbalclub Manchester City moet een boete van 260.000 pond betalen, omdat supporters na de slotwedstrijd van vorig seizoen tegen Aston Villa het veld op kwamen. De fans vierden dat City opnieuw kampioen van de Premier League was geworden. Sommige fans vielen doelman Robin Olsen van Aston Villa aan. De politie verrichtte enkele aanhoudingen.

De ploeg van trainer Pep Guardiola kwam in eigen stadion met 2-0 achter te staan, maar trok de wedstrijd in het laatste kwartier alsnog naar zich toe: 3-2. City behield daardoor de voorsprong van 1 punt op Liverpool, dat als tweede eindigde in de Premier League. De grasmat van het Etihad-stadion in Manchester stroomde na afloop vol met feestende supporters. Het is ook in Engeland echter verboden om het veld te betreden.

De boete voor City bedraagt 260.000 pond, omgerekend bijna 300.000 euro. Vorige week kreeg Everton al een boete van 300.000 pond (340.000 euro) omdat supporters eind vorig seizoen in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Crystal Palace tot twee keer toe het veld op kwamen; eerst na het winnende doelpunt van Dominic Calvert-Lewin in de 85e minuut en na het laatste fluitsignaal stroomde het gras helemaal vol. De fans vierden dat Everton zich had gehandhaafd in de Premier League.

Bron: ANP