Ga naar de inhoud
Voetbal

Klopp wil dat slecht begonnen Liverpool weer onvoorspelbaar wordt

Trainer Jürgen Klopp heeft in aanloop naar het topduel met Arsenal van zondag benadrukt dat Liverpool weer onvoorspelbaar moet worden om beter te gaan presteren. "Teams weten nu hoe ze tegen ons moeten spelen als we niet op ons best zijn. We moeten in verschillende systemen kunnen spelen en de beste oplossing vinden voor onze volgende tegenstander en voor onszelf."

In het Champions League-duel met Rangers FC (2-0) speelde Liverpool dinsdag met vier aanvallers. "Het gaat er vooral om hoe wij spelen en met welke intensiteit we dat doen", zei Klopp, die van mening is dat wisselende systemen het een tegenstander moeilijker kunnen maken.

Na de Europese zege is het met name in de Premier League tegenvallend presterende Liverpool er nog niet bovenop, aldus Klopp. "We zijn nog steeds op zoek en moeten dit over een langere periode laten zien."

Succesreeks Arsenal

Waar nummer 9 Liverpool met twee overwinningen in zeven wedstrijden slecht begon aan de nieuwe competitie, geldt het tegenovergestelde voor koploper Arsenal. De club uit Londen, die zondag in eigen stadion speelt, won zeven van de eerste acht duels.

Klopp was lovend over zijn collega Mikel Arteta, manager van Arsenal. "Hij heeft al mijn respect. Het is echt heel, heel knap van Mikel. Hij heeft een jong, aantrekkelijk team dat het heel goed doet."

Bron: ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore