Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Buijs ziet directeur Caluwé naar Club Brugge gaan

Trainer Danny Buijs van KV Mechelen heeft technisch directeur Tom Caluwé zien vertrekken. Caluwé, die in de Eredivisie voetbalde bij Willem II en FC Utrecht, gaat als technisch directeur aan de slag bij de Belgische kampioen Club Brugge. De 44-jarige Belg werkte drie jaar in die functie bij Mechelen en was afgelopen zomer dus ook verantwoordelijk voor de aanstelling van Buijs.

Na een slechte competitiestart heeft de ploeg van de Nederlandse trainer zich inmiddels wat omhoog gewerkt in de Jupiler Pro League. Afgelopen zaterdag verloor Mechelen wel met 3-0 bij Club Brugge. Buijs ontbrak toen vanwege een schorsing.

"Er was eerder interesse van enkele clubs, maar die heb ik steeds afgehouden omdat ik hier goed zat", zegt Caluwé op de website van KV Mechelen. "Bovendien had ik nooit het gevoel dat ik me kon verbeteren. Club Brugge is echter een topploeg van een ander kaliber. Er wacht me daar een bijzonder mooie uitdaging." Bij Brugge staan de Nederlanders Noa Lang, Ruud Vormer en Bjorn Meijer onder contract.

Bron: ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore