Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetbalsters oefenen zonder Beerensteyn tegen Noorwegen

Lineth Beerensteyn heeft het trainingskamp van de Nederlandse voetbalsters verlaten. De aanvalster van Juventus, 85-voudig international, is vanwege privéomstandigheden naar huis gegaan, meldt de KNVB. Beerensteyn ontbreekt daardoor dinsdag in de oefeninterland in Den Haag tegen Noorwegen.

Volgens een woordvoerster van de KNVB roept Jonker voorlopig geen vervanger op voor de 25-jarige Beerensteyn, die de afgelopen dagen wel gewoon meetrainde in Zeist. De ploeg van bondscoach Andries Jonker zou deze interlandperiode eigenlijk twee wedstrijden spelen. De voor donderdag geplande oefeninterland tegen Zambia in Breda werd echter geschrapt omdat de Zambiaanse ploeg vanwege visumproblemen niet naar Nederland kon reizen. Het lukte de KNVB niet om op korte termijn een andere tegenstander te regelen.

De vaste krachten Lieke Martens, Stefanie van der Gragt en Dominique Janssen ontbreken in de selectie van Jonker. Zij hebben rust gekregen van de bondscoach. Vivianne Miedema haakte begin deze week af vanwege ziekte. Jonker riep Katja Snoeijs van Everton op als vervanger van de topscorer aller tijden van Oranje.

Bron: ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore