Ga naar de inhoud
Voetbal

Real Madrid wint tegen Sjachtar ook derde groepsduel

Real Madrid heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. In Bernabeu won de Spaanse titelhouder van coach Carlo Ancelotti met 2-1 van Sjachtar Donetsk. Real had eerder gewonnen van RB Leipzig en Celtic.

De Spanjaarden hebben met 9 punten een ruime voorsprong op de concurrentie. Sjachtar heeft 4 punten en Leipzig dat eerder op de avond met 3-1 won van Celtic heeft er 3. Celtic staat na één gelijkspel op 1 punt.

Rodrygo opende in de 13e minuut de score in Madrid. De Braziliaan kreeg de bal met een gelukje terug van Taras Stepanenko en schoot binnen. Na een aanval over meerdere schijven belandde een kwartier later de bal via Rodrygo bij Vinícius Júnior die voor de 2-0 zorgde. Sjachtar deed echter nog voor de rust wat terug. Bogdan Michailitsjenko gaf van links voor op Oleksandr Zoebkov die met een fraaie halve volley scoorde.

In de tweede helft was vooral Karim Benzema op zoek naar zijn doelpunt. De Franse spits vond echter vaak doelman Anatoli Troebin op zijn weg. Een keer werd ook Michailo Moedrik aan de andere kant weggestuurd. De snelle 21-jarige Oekraïner werd echter gestuit door de defensie van Real, die verder eenvoudig overeind bleef.

Bron: ANP