Ga naar de inhoud
Voetbal

Feyenoord-trainer Slot vraagt om hoge intensiteit in Denemarken

Feyenoord-trainer Arne Slot is zwaar onder de indruk geraakt van Europa League-tegenstander FC Midtjylland. De coach van de Rotterdammers zag de Denen in de vorige groepswedstrijd met maar liefst 5-1 winnen van SS Lazio, de ploeg waar Feyenoord onlangs met 4-2 van verloor.

Slot sprak tijdens de persconferentie een dag voor de wedstrijd tegen Midtjylland van een exceptionele vorige speelronde, nadat Feyenoord zelf met 6-0 van Sturm Graz had gewonnen. "De uitslag van Midtjylland vond ik nog iets exceptioneler, omdat wij hebben gemerkt hoe goed Lazio is. Als je vijf keer kunt scoren tegen die ploeg, is dat heel indrukwekkend", verklaarde de trainer.

Toch was Slot niet verrast door de grote zege. "Dat is tegenwoordig heel normaal. Voetbal is veel mondialer geworden. Overal ter wereld kun je een godsvermogen verdienen en daarom lopen er ook overal ter wereld goede voetballers rond."

Weerstand

Slot hoopt dat Feyenoord in Denemarken hetzelfde kan geven als in zijn thuiswedstrijden in De Kuip. "We zijn ernaartoe aan het werken dat we dezelfde intensiteit kunnen leveren tegen ploegen die wat meer weerstand bieden als tegen de teams die minder weerstand bieden. Vaak hebben wij het in uitwedstrijden moeilijker dan in thuiswedstrijden, omdat clubs die Feyenoord ontvangen net wat meer weerstand kunnen bieden - vaak gesteund door het thuispubliek", aldus Slot.

"Ik ben er heel nieuwsgierig naar of ons dat de komende weken gaat lukken, te beginnen met onze wedstrijd hier. Op Europa League-niveau heeft Feyenoord al lang geen uitwedstrijd gewonnen. Het is aan ons om dat weer te laten gebeuren."

Koploper

Feyenoord is met 3 punten uit twee wedstrijden op doelsaldo koploper in de groep. Midtjylland, SS Lazio en Sturm Graz hebben eveneens 3 punten.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Midtjylland staat donderdag om 21.00 uur in Herning op het programma.

Bron: ANP