Ga naar de inhoud
Rellen

Minuut stilte eredivisie voor slachtoffers stadionramp Indonesië

Een minuut stilte bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Volendam. Beeld © ANP

Voorafgaand aan de vijf eredivisiewedstrijden wordt vanmiddag een minuut stilte in acht genomen. Dat gebeurt uit respect voor alle slachtoffers die zijn gevallen bij de tragedie in Indonesië, meldt de KNVB.

"Wij leven mee met Indonesië", meldt de voetbalbond op Twitter. Bij de rellen die uitbraken na de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya in het Kanjuruhan-stadion kwam zeker 174 mensen om het leven en raakten ruim 300 mensen gewond.

Ook bij de wedstrijden in de Vrouwen Eredivisie (PSV - ADO Den Haag en Ajax - sc Heerenveen) wordt stilgestaan bij de ramp.

Het gebeurt zelden dat in het Nederlandse voetbal een minuut stilte wordt gehouden voor tragische gebeurtenissen in het buitenland. In Spanje besloot de organisatie van La Liga ook om stil te staan bij de stadionramp in Indonesië.

Er worden vandaag vijf wedstrijden gespeeld in de eredivisie

12.15 uur Fortuna Sittard - FC Volendam

14.30 NEC - Feyenoord Excelsior - FC Utrecht

16.45 RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam

20.00 FC Emmen - sc Heerenveen

Dodental
Lees ook:
Dodental na voetbalrellen Indonesië bijgesteld naar zeker 125

Zwarte dag

FIFA-voorzitter Gianni Infantino spreekt van 'een zwarte dag voor iedereen in het voetbal'. "De voetbalwereld is in shock vanwege de tragische incidenten", aldus Infantino. De tragedie in Indonesië behoort tot de grootste stadionrampen, met de meeste doden, in het voetbal.

"Dit is een donkere dag voor iedereen die betrokken is bij het voetbal, een ongekende tragedie", aldus Infantino, die in een statement zijn medeleven betuigt aan de families en vrienden van de slachtoffers.

De Indonesische voetbalcompetitie is voorlopig stilgelegd.