Ga naar de inhoud
Voetbal

Vele blessures frustreren FC Barcelona-trainer Xavi

FC Barcelona-trainer Xavi baalt van de blessures die meerdere van zijn spelers hebben opgelopen tijdens de voorbije interlandperiode. Onder hen zijn ook Oranje-internationals Frenkie de Jong en Memphis Depay, die allebei hamstringproblemen hebben en zaterdag niet mee kunnen spelen in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca.

De Uruguayaan Ronald Araújo liet zich opereren aan zijn rechterdijbeen en staat zo'n drie maanden aan de kant. De Fransman Jules Koundé is ook geblesseerd.

"Het frustreert me, maar we moeten vooruitkijken", zei Xavi vrijdag op een persconferentie. "We moeten nu geen schuldigen aanwijzen. Het is pech. Dit is het moment om te laten zien dat we een geweldige ploeg hebben."

Barcelona speelt in oktober negen wedstrijden, onder meer de uitwedstrijd tegen rivaal Real Madrid in de Spaanse competitie.

Xavi vindt dat er moet worden nagedacht over een andere invulling van de speelkalender. "De nationale teams zouden anderhalve maand achter elkaar kunnen spelen, daarna brengen de spelers de rest van het jaar door bij hun clubs", aldus de voormalig international. "Het zou niet slecht zijn als de FIFA van plan is om elke twee jaar een WK te houden."

Bron: ANP