Ga naar de inhoud
Voetbal

ADO mag iets meer toeschouwers in stadion laten

ADO Den Haag mag meer toeschouwers toelaten bij de volgende thuiswedstrijd, vrijdag tegen Jong PSV. Op de Lex Schoenmaker familietribune mogen weer ouders met kinderen plaatsnemen. Eén ouder mag één kind meenemen. De gemeente geeft daar toestemming voor, laat burgemeester Jan van Zanen donderdag weten.

In en rond het stadion van ADO Den Haag braken eind mei hevige rellen uit toen de club promotie naar de Eredivisie misliep. Uit onderzoek bleek dat de beveiliging van het stadion totaal niet op orde was. Zo konden hooligans met stadionverboden gewoon bij de wedstrijd zijn. Voor straf moest ADO de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een leeg stadion spelen. Daarna waren alleen seizoenkaarthouders welkom op drie tribunes. Die wedstrijden zijn volgens de gemeente "organisatorisch goed verlopen", en daarom kunnen er nu iets meer toeschouwers het stadion in.

Als er geen nieuwe incidenten bij het stadion zijn en ADO de beveiliging verder verbetert, mogen seizoenkaarthouders ook een kaart kopen voor een gast. Dan kunnen dus nog meer mensen naar het stadion.

Bron: ANP