Ga naar de inhoud
Voetbal

Servië promoveert in Nations League met winst op Noorwegen

De Servische voetballers hebben promotie naar de hoogste divisie van de Nations League afgedwongen. De ploeg van aanvoerder Dusan Tadic (Ajax) won in Oslo met 2-0 van Noorwegen, dankzij doelpunten van Dusan Vlahovic en Aleksandar Mitrovic.

Noorwegen en Servië stonden na vijf wedstrijden beide op 10 punten. De Noren hadden voor eigen publiek aan een gelijkspel genoeg om te promoveren, omdat ze eerder in Belgrado met 1-0 hadden gewonnen van de Serviërs. Het ging in het Ullevaal-stadion echter mis voor de ploeg van Nations League-topscorer Erling Haaland. Vlahovic, de spits van Juventus, zette Servië kort voor rust op aangeven van zijn clubgenoot Filip Kostic (ex-FC Groningen) op voorsprong. Aan het begin van de tweede helft verdubbelde Mitrovic de voorsprong met zijn zesde treffer in deze Nations League, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Haaland.

Zweden kwam in Solna niet verder dan 1-1 tegen Slovenië en degradeerde daardoor naar de C-divisie. Benjamin Sesko zette de Slovenen op voorsprong met een prachtige volley, die deed denken aan het doelpunt van Marco van Basten in de EK-finale van 1988. Emil Forsberg bracht Zweden op gelijke hoogte, maar de Scandinaviërs slaagden er niet in de zege te pakken die nodig was om degradatie te ontlopen.

Bron: ANP