Ga naar de inhoud
Voetbal

Haaland kan eerste nederlaag Noorwegen niet voorkomen

De Noorse voetballers hebben hun eerste nederlaag geleden in deze editie van de Nations League. De ploeg verloor in Ljubljana met 2-1 van Slovenië. De spanning in groep 4 van de B-divisie is helemaal terug, want Servië rekende af met Zweden (4-1) en kwam naast Noorwegen aan kop van de groep met 10 punten. Noorwegen en Servië maken op 27 september uit wie de poule wint en promoveert naar de A-divisie.

Noorwegen kwam tegen Slovenië vlak na rust op voorsprong door een goal van spits Erling Haaland. Het was al zijn twaalfde treffer in negen Nations Leaguewedstrijden en zijn 22e goal in 21 interlands. Slovenië vocht zich voor de eigen aanhang knap terug in de wedstrijd en won dankzij treffers van Andraz Sporar en Benjamin Sesko.

Aleksandar Mitrovic was in Belgrado de grote man bij Servië, dat na een kwartier met 1-0 achter stond door een goal van Viktor Claesson. Met een hattrick bracht Mitrovic de Servische ploeg in een zetel. Sasa Lukic maakte er zelfs 4-1 van. Ajacied Dusan Tadic was de aanvoerder bij thuisploeg.

Bron: ANP