Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Dijk wil tegen België ongeslagen status met Van Gaal behouden

Het Nederlands elftal heeft er geen boodschap aan dat een kleine nederlaag tegen België volstaat voor de eerste plaats in groep 4 van de A-divisie van de Nations League. Dat liet aanvoerder Virgil van Dijk zaterdag in Zeist blijken.

"Persoonlijk wil ik elke wedstrijd die ik speel, winnen. Dat zal morgen niet anders zijn", aldus Van Dijk. "We zijn nu zo dicht bij de start van het WK. Dit is de laatste wedstrijd ter voorbereiding, daarom zit er iets extra's bij. Bovendien zijn we ongeslagen onder deze bondscoach, dat willen we volhouden tot het WK. We spelen in een vol huis tegen België. Als je daarvoor iemand moet stimuleren, klopt er iets niet."

Voor Van Dijk wordt het WK zijn eerste eindtoernooi als international. De 31-jarige verdediger brak laat door en miste vorig jaar zomer het EK vanwege een blessure. Tot het WK begint, speelt Van Dijk eerst nog dertien wedstrijden met zijn club Liverpool. "Ik denk niet dat het WK tijdens die wedstrijden een rol gaat spelen of dat je eraan moet denken. Bij Liverpool zitten we in een fase dat we weer moeten gaan winnen."

Oranje-internationals Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners raakten donderdag in de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Polen geblesseerd. Het drietal heeft het trainingskamp inmiddels verlaten. "De blessures die zijn opgelopen zijn niet heel ernstig richting het WK, lijkt het nu. Hopelijk hebben we die jongens straks terug, fit en wel."

Bron: ANP