Voetbal

Voetballer Boëtius geopereerd aan tumor

23 september 2022 19:18

Voetballer Jean-Paul Boëtius heeft een succesvolle operatie ondergaan. Bij de 28-jarige Rotterdammer werd onlangs een tumor in een testikel aangetroffen. "De operatie is achter de rug en goed verlopen", schrijft Boëtius op Instagram bij een foto waarop hij te zien is in een ziekenhuisbed.

De oud-speler van Feyenoord stapte afgelopen zomer over van 1. FSV Mainz 05 naar Hertha BSC. Boëtius speelde zes wedstrijden in de Bundesliga voor Hertha, waarvan twee als basiskracht. De eenmalig international van het Nederlands elftal staat nu echter voorlopig aan de kant.

"Bedankt allemaal voor de hartverwarmende en opbeurende woorden", aldus Boëtius, die steunbetuigingen kreeg van heel wat bekende voetballers en clubs. "Ik voel me daardoor gezegend en bevoorrecht. Speciale dank aan Hertha BSC en de medische staf voor de hulp."

Ruim twee maanden geleden werd bij Sébastien Haller ook al een tumor in een teelbal ontdekt, kort nadat hij van Ajax was overgestapt naar Borussia Dortmund. Bij de Ivoriaanse international bleek de tumor kwaadaardig te zijn. Haller moest daarom beginnen aan een chemotherapiebehandeling en kan de komende maanden niet voetballen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore