Ga naar de inhoud
Voetbal

Oranje-aanvoerder Van Dijk: seizoenstart niet goed, gaat nu beter

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk geeft toe dat zijn start van het seizoen niet zo goed was. "Ik weet dat het beter kon en weet ook wanneer ik fouten maak. Daar ben ik niet naïef over", aldus de 31-jarige verdediger van Liverpool, die denkt dat hij en zijn club het slechte begin achter zich hebben gelaten.

De vaak zo rustig ogende voetballer zei na de winst met Oranje op Polen (0-2) dat het ook voor hem moeilijk is aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen. "Ik weet dat ik een van de belangrijke spelers ben bij mijn club en natuurlijk ook hier bij de nationale ploeg. Dan krijg je de kritiek die je verdient. Ik voel die verantwoordelijkheid", zei hij.

"Maar mentaal is het een uitdaging. Je voelt veel druk. Veel mensen vergeten ook hoe moeilijk dat is. Maar daar moet je mee omgaan en dat heb ik prima gedaan", meende Van Dijk.

Focus

Volgens de verdediger was het omslagpunt bij Liverpool, dat maar twee van de eerste zes competitiewedstrijden won en ook in de Champions League onderuitging, de aanloop naar het gewonnen Europese duel met Ajax (2-1). "We hebben goed met elkaar gesproken. Dat betekent niet dat het niet weer mis kan gaan. Maar het is belangrijk, en dat zie ik ook bij Oranje, dat iedereen dezelfde focus heeft. Dat is de basis voor succes."

Van Dijk strijdt zondag met Oranje tegen België om de groepswinst in de Nations League en een plek in de finaleronde.

Bron: ANP