Voetbal

Belgische bondscoach: duel met Oranje perfecte WK-voorbereiding

23 september 2022 08:38

De Belgische bondscoach Roberto Martinez vindt de wedstrijd van zondag tegen Oranje de perfecte voorbereiding op het WK in Qatar, dat over twee maanden begint. Dat komt volgens de Spanjaard door "de rivaliteit, de betekenis van de wedstrijd en de fans".

Ook staat een plek in de finaleronde van de Nations League op het spel. België moet met drie doelpunten verschil of meer winnen om Nederland nog te passeren en groepswinnaar te worden. "Het uitgangspunt is dat we evenveel punten proberen te halen als Nederland en dan zien we wel waar het doelsaldo ons brengt", zei Martinez daarover. Hij is voor het duel in Amsterdam geschorst door de rode kaart die hij donderdag pakte tegen Wales.

De 'Rode Duivels' wonnen met 2-1 van Wales, vooral door een assist en een treffer van middenvelder Kevin De Bruyne. "Hij zette een magische prestatie neer, en dat was niet de eerste keer. We kunnen alleen maar blij zijn dat we zo'n speler ter beschikking hebben. In het huidige voetbal is Kevin de beste spelmaker die er bestaat. Het is vooral de manier waarop hij de wedstrijden ziet, waar hij loopt", was het oordeel van de bondscoach over de 31-jarige speler van Manchester City.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore