Voetbal

Van Gaal is nieuwsgierig naar Pasveer en wil Gakpo graag zien

22 september 2022 20:33 Aangepast: 22 september 2022 21:26

Bondscoach Louis van Gaal is "heel erg nieuwsgierig" hoe doelman Remko Pasveer het doet in het Nederlands elftal. De 38-jarige Pasveer debuteert donderdagavond in de Nations League-wedstrijd tegen Polen in Oranje. "Het is niet des Van Gaals om een 38-jarige speler te selecteren. Maar hij verdient het wel", zei Van Gaal bij de NOS over de keeper.

De nummer 1 van Ajax krijgt in Warschau de voorkeur boven Jasper Cillessen en Mark Flekken. "We wilden hem verleden jaar al oproepen, maar toen brak hij iets in zijn hand en ging het niet door. Maar gelukkig kan het nu nog net. Hij is hersteld en heeft bij Ajax laten zien wat hij kan", aldus Van Gaal.

De bondscoach zei een dag voor het duel met Polen dat hij toewerkt naar zijn beoogde ploeg voor het WK in Qatar. Tegen Polen krijgt PSV'er Cody Gakpo als aanvallende middenvelder achter de spitsen Memphis Depay en Steven Bergwijn de voorkeur boven Davy Klaassen.

"Met Gakpo is er minder balans dan met Klaassen, want Gakpo speelt aanvallender. Ik wil hem nu zien", aldus Van Gaal. "Je kan er bijna vanuit gaan dat Klaassen zondag tegen België speelt. Dan kunnen we meer balans op het middenveld gebruiken. Ik ga steeds meer naar een vast elftal toe. Je ziet aan de basisspelers al bijna wie 'vast' zijn. Maar ze moeten wel blijven leveren natuurlijk. Ik wil ook nog wat anderen zien en daar hebben we alleen deze twee wedstrijden nog maar voor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore