Ga naar de inhoud
Voetbal

ManUnited ziet komst Ten Hag als grootste winst na megaverlies

Manchester United heeft over afgelopen seizoen een verlies geleden van 115,5 miljoen pond, omgerekend ruim 132 miljoen euro. Hoewel de inkomsten van de Engelse voetbalclub in het seizoen 2021-2022 met 18 procent toenamen tot 583 miljoen pond, waren de uitgaven aanzienlijk hoger. Manchester United smeet afgelopen zomer ook weer met tientallen miljoenen op de transfermarkt om de nieuwe trainer Erik ten Hag van nieuwe spelers te voorzien.

Zo betaalde de club in totaal ruim 150 miljoen euro aan Ajax om Lisandro Martínez en Antony over te nemen. Real Madrid ontving zo'n 70 miljoen euro voor Casemiro en Feyenoord kreeg ruim 15 miljoen euro voor Tyrell Malacia.

Volgens Manchester United heeft het forse verlies over afgelopen seizoen te maken met het uitblijven van een lucratieve zomertrip in de voorbereiding op het seizoen - een gevolg van de coronacrisis - en de gestegen energiekosten. De Engelse club zag ook de salariskosten flink stijgen.

Ondanks de komst vorig jaar van onder anderen Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane en Jadon Sancho liep Manchester United de Champions League mis. De club kwam niet verder dan de zesde plaats in de Premier League en speelt dit seizoen, met Ten Hag als trainer, in de Europa League.

Directeur John Murtough noemt de komst van Ten Hag de belangrijkste winst van het seizoen 2021-2022. "Na grondig onderzoek was voor ons duidelijk dat Erik de beste kandidaat was. We hebben een lange weg te gaan, maar we hebben tijdens zijn eerste vier maanden als manager al een toename gezien van eenheid, focus en drive." Volgens Murtough ligt Manchester United wat betreft versterking van de ploeg voor op schema. Hij verwacht dan ook dat zijn club tijdens de komende transferperiodes niet meer zo actief zal zijn.

Bron: ANP