Ga naar de inhoud
Voetbal

Pandev stopt op 39-jarige leeftijd dan echt met voetballen

De Noord-Macedonische recordinternational Goran Pandev stopt op 39-jarige leeftijd dan echt met voetballen. De aanvaller nam ruim een jaar geleden op het EK al afscheid, maar besloot daarna alsnog verder te gaan. Op Instagram laat Pandev weten dat zijn carrière nu echt voorbij is.

"Het was een ongelooflijke reis", schrijft Pandev bij een filmpje waarin de logo's voorbij komen van alle clubs waarvoor hij speelde, waaronder Lazio, Internazionale, Napoli, Galatasaray en Genoa. De aanvaller won in 2010 met Inter de 'dubbel' in Italië, de Champions League en het WK voor clubs.

Met 122 interlands en 38 doelpunten is hij zowel recordinternational als topscorer aller tijden van Noord-Macedonië. Pandev kreeg vorig jaar een mooi afscheid in de Johan Cruijff ArenA, bij de laatste groepswedstrijd op het EK tegen het Nederlands elftal. Zijn medespelers vormden een erehaag toen hij halverwege de tweede helft het veld verliet. Pandev zou stoppen, maar ging daarna toch nog even door bij Genoa. In de winter verhuisde hij naar Parma, maar daar liep zijn contract afgelopen zomer af. Pandev gaat geen nieuw avontuur meer aan. "Ik sluit nu een prachtig hoofdstuk af."

Bron: ANP