Voetbal

Van Gaal wil tegen Polen zo veel mogelijk spelen in WK-opstelling

21 september 2022 19:56 Aangepast: 21 september 2022 19:56

Het Nederlands elftal speelt donderdag in de Nations League-wedstrijd tegen Polen op zo veel mogelijk posities in de WK-opstelling die Louis van Gaal voor ogen heeft. Polen is het voorlaatste duel voordat het WK over twee maanden begint. België is zondag in de Johan Cruijff ArenA de laatste opponent.

"Ik denk dat je waarschijnlijk de spelers gaat zien die gaan spelen op het WK. En een aantal spelers die die plek nog moeten verdienen", zei Van Gaal. "Er zijn spelers die nu niet in vorm zijn, maar wel belangrijk waren in de WK-kwalificatie. Maar vorm is natuurlijk wel belangrijk."

Een deel van de basisploeg op het WK heeft Van Gaal al in gedachten. "Iedere speler moet leveren. Er zijn spelers die wel een garantie hebben, want zij hebben altijd geleverd. Die namen kun je zelf invullen, die ga ik niet noemen. Het is niet goed om die al openbaar te maken."

De bondscoach vindt de laatste twee wedstrijden in de Nations League het defensieve aspect belangrijk, vertelde hij. "We hebben onder mijn leiding veel doelpunten gemaakt, maar er ook veel tegen gekregen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore