Voetbal

Tien voetballanden doen mee aan 'OneLove-campagne' Nederland

21 september 2022 13:28

Tien landen gaan bij hun interlands meedoen aan de zogenoemde 'OneLove-campagne' van het Nederlands voetbal, een actie die staat voor verbinding en daarmee een signaal afgeeft tegen elke vorm van discriminatie. Dat houdt in dat de aanvoerders van België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Wales, Zweden en Zwitserland bij hun interlands de 'OneLove-aanvoerdersband' dragen.

OneLove is gestart als een campagne van het Nederlandse voetbal en benadrukt volgens de KNVB dat alle voetballiefhebbers minimaal één ding gemeen hebben: de liefde voor het voetbal. "Daarmee willen de afzenders uitdragen dat zij vóór verbinding en dus tegen elke vorm van discriminatie zijn", zegt de bond.

Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje: "Het is een belangrijke boodschap die bij het voetbal past: op het veld is iedereen gelijk en dat zou overal zo moeten zijn. Dat dragen we graag uit met 'OneLove'. Ons team deed dat al en het is mooi om te zien dat nu ook andere landen zich hierbij aansluiten."

Verbindende kracht

Bij Noorwegen en Zweden gaat het om alleen de Nations League-wedstrijden aangezien deze landen niet zijn gekwalificeerd voor het WK. De captain van Engeland speelt pas tijdens het WK met de 'OneLove-aanvoerdersband' omdat de aandacht in september uitgaat naar het overlijden van koningin Elizabeth. Bij de overige zeven landen wordt de 'OneLove-boodschap' uitgedragen tijdens zowel de Nations League-wedstrijden als tijdens het WK in Qatar.

OneLove ging aan het begin van het seizoen 2020/2021 van start en benadrukt de verbindende kracht die het voetbal heeft voor miljoenen mensen uit alle lagen van de samenleving.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore