Ga naar de inhoud
Voetbal

Fortuna viert eerste competitiezege met nieuwe trainer Velázquez

Trainer Julio Velázquez heeft Fortuna Sittard meteen aan succes geholpen. De Spaanse opvolger van de ontslagen Sjors Ultee debuteerde met een nipte zege op Excelsior (1-0).

Rémy Vita bezorgde Fortuna Sittard in de 87e minuut de eerste competitiezege van dit seizoen in de Eredivisie, na zes duels en slechts 1 punt. De thuisploeg stond toen al tien minuten met een man minder op het veld. Mats Seuntjens kreeg in de 77e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Velázquez begon aan zijn tiende klus als coach in tien jaar en liet Seuntjens aan de aftrap verschijnen. De aanvaller moest vorige week tijdens het uitduel met NEC nog genoegen nemen met een invalbeurt. Seuntjens was tijdens het duel met Excelsior weer de aanvoerder van de thuisploeg uit Limburg.

Fanatiek

Coach Velázquez stond voortdurend langs de zijlijn. Hij leefde fanatiek mee. Hij gaf zijn aanwijzingen soms met overslaande stem en wilde armgebaren en zag Iñigo Córdoba in de eerste helft twee kansen op de openingstreffer missen. Couhaib Driouech trof namens Excelsior buitenkant van de paal. In de openingsfase van de tweede helft verscheen Burak Yilmaz vrij voor het doel. De Turkse spits van Fortuna stuitte echter op Stijn van Gassel, de doelman van Excelsior.

Yilmaz was ook betrokken bij de winnende treffer van Vita. Hij schoot opnieuw hard op Van Gassel en zag de Fransman de rebound benutten.

Bron: ANP