Ga naar de inhoud
'Zag ons als flirtmateriaal'

'Ook speelsters vrouwenelftal Ajax slachtoffer Marc Overmars'

Marc Overmars, voormalig directeur van voetbalclub Ajax.

Ook voetbalsters van Ajax hebben te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag van oud-directeur Marc Overmars. Dat zeggen drie oud-speelsters tegen Het Parool. Overmars zou een speelster die op de massagetafel lag, hebben betast in aanwezigheid van nog een speelster.

"Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd," zegt een van hen in de krant.

Overmars kwam volgens de twee die het meemaakten vaker in de fysioruimte. Die geldt als een 'veilige' ruimte waar ook de trainer niet ongevraagd binnenkomt, omdat vrouwen soms zonder shirt of broek op de massagetafel liggen.

Flirtmateriaal

Een andere oud-speelster zegt: "Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren". De drie willen anoniem blijven.

Merel van Dongen, die van 2015 tot 2018 bij Ajax speelde, zegt geen negatieve ervaringen met Overmars te hebben gehad. Wel 'hoorde ze weleens wat'. "Hij maakte weleens een opmerking waarvan je dacht: niet zo netjes, niet professioneel. Hij zag ons niet alleen als werknemer, maar ook als flirtmateriaal."

Komt
Lees ook:
Komt de nieuwe baan van Overmars te snel? 'Weinig respectvol'

Overmars is inmiddels technisch directeur bij Royal Antwerp FC. Hij wil niet reageren op de aantijgingen.

Op de vraag van Het Parool of Ajax aanwijzingen heeft dat ook spelers van het vrouwenelftal van Ajax te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag door Marc Overmars, zegt een woordvoerder dat de club niet ingaat 'op vragen over individuele (groepen) vrouwen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag'.

De club verwijst naar het persbericht uit februari over Overmars' vertrek.

Bekijk ook: Antwerp FC wil Overmars hebben na wangedrag

01:35
Nog geen twee maanden na zijn vertrek bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag, ging Marc Overmars aan de slag bij de Belgische club Royal Antwerp FC. Hij is daar technisch directeur.