Ga naar de inhoud
Thuis- en uitshirt

Nederlands elftal in oranje en blauw tijdens WK Qatar

De WK-shirts van Oranje Beeld © KNVB / Nike

Het Nederlands elftal speelt zijn interlands tijdens het WK in Qatar in nieuwe tenues. Het thuisshirt is zoals gebruikelijk oranje, voor het uitshirt wordt teruggegrepen op koninklijk blauw als kleur.

De afgelopen jaren speelde het Nederlands elftal de uitwedstrijden in een zwart tenue met oranje accenten. Oranje draagt de nieuwe tenues overigens al tijdens de komende interlands in de Nations League.

In blauw tegen Polen

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal showt volgende week donderdag in Warschau tegen Polen het blauwe uittenue, drie dagen later dragen de spelers het oranje tenue in Amsterdam tegen België. In dat shirt zijn met donkere vegen de manen van de Nederlandse leeuw te zien.

Op het WK van 2014 speelde Oranje ook in een blauw uittenue. Onder leiding van Van Gaal pakte de nationale ploeg toen brons in Brazilië. "Elke keer dat ik het shirt aantrek, zie ik als een kans om mooie dingen te bereiken", zegt aanvoerder Virgil van Dijk in een persbericht. "Niet alleen voor mezelf en voor het team, maar met name voor mijn land."

Ook Frenkie de Jong is blij dat hij het oranje weer mag dragen: "Het Nederlands elftal zie ik als een weerzien met vrienden. Oranje is echt onze kleur. Dat maakt ons tot wie we zijn als nationaal team."

Oranje start het WK op 21 november tegen Senegal en speelt daarna in de groep tegen Ecuador (25 november) en gastland Qatar (29 november).