Ga naar de inhoud
Transferperiode

Deadline Day Nederland: zo laat sluiten de transfermarkten in Europa

Internationals Cody Gakpo en Memphis Depay kunnen beiden nog onderdeel worden van een transfer op Deadline Day. Beeld © ANP

Nederlandse clubs hebben vandaag tot middernacht de kans om spelers over te nemen die onder contract staan bij een andere club. We maken een rondje langs de Europese velden om te zien tot wanneer de andere landen nog mogen handelen.

De KNVB heeft een fout gemaakt door niet op te letten wanneer de meeste markten in Europa sluiten, namelijk een dag later op 1 september. Op deze manier kunnen clubs uit bijvoorbeeld Duitsland, Engeland en Italië nog spelers kopen van een Eredivisieclub, maar kan een club als PSV dan geen vervanger meer halen bij een andere club. De nationale voetbalbond heeft nog geprobeerd dit te herstellen, maar kreeg geen toestemming van de wereldvoetbalbond FIFA. 

Lastige situatie Nederlandse clubs

Een voorbeeld van dit doemscenario kan gelden voor PSV. Cody Gakpo, sterspeler van de Eindhovenaren, staat in de belangstelling van enkele Engelse clubs. Tot nu toe is er nog geen sprake van een akkoord, maar als dit pas op 1 september gebeurt, dan kan PSV enkel nog transfervrije spelers als vervanging binnenhalen. Transfervrije spelers zijn voetballers die niet onder contract staan bij een club. 

Welke landen hebben dit voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Nederland? We zetten de belangrijkste voetballanden in Europa voor je op een rij.

Land Deadline
Duitsland Morgen 18:00 uur
Italië Morgen 20:00 uur
Frankrijk Morgen 23:00 uur
Engeland Morgen 0:00 uur
Spanje Morgen 0:00 uur
Portugal 2 september 1:00 uur
België 7 september om 0:00 uur
Turkije 8 september om 23:00 uur

 

Als je na middernacht leest dat de transfermarkt definitief gesloten is, dan weet je dat het enkel gaat om de Nederlandse transfermarkt. Het is goed mogelijk dat een Turkse club in de loop van volgende week nog komt winkelen bij teams uit de Eredvisie.

Antony
Lees meer:
Antony voor recordbedrag naar United, Ajax ontvangt maximaal 100 miljoen
Bron: VTBL