Ga naar de inhoud
Wedstrijd stilgelegd

Ajax boekt zakelijke overwinning op bezoek bij FC Utrecht

Brian Brobbey juicht na het maken van de 0-2. Beeld © Pro Shots

Ajax heeft zonder veel problemen met 0-2 gewonnen op bezoek bij FC Utrecht. Steven Berghuis en Brian Brobbey tekenden voor de doelpunten in een wedstrijd die even werd stilgelegd door een vuurwerkbom.

Bij Ajax ontbraken Antony en de geblesseerde Owen Wijndal. De Braziliaan wordt in verband gebracht met een vertrek naar Manchester United en kwam daarom niet in actie. Steven Berghuis nam zijn positie over. Opvallende aanwezige was Jens Toornstra, die deze week na acht Feyenoord-jaren terugkeerde bij FC Utrecht. Hij stond direct in de basis.

Toornstra kon een vroege voorsprong van de Amsterdammers niet voorkomen. Al in de tiende minuut was het raak voor Ajax. Uit een corner kopte Steven Berghuis van dichtbij raak, nadat Edson Álvarez de bal verlengde.

De eerste helft bracht verder weinig kansen. Ajax kon niet door de verdedigingsmuur van Utrecht breken en de Domstedelingen hadden weinig geluk bij countermogelijkheden. Dat veranderde toen Steven Berghuis ploeggenoot Brian Brobbey weg zag lopen en de bal precies op het hoofd legde van de spits. Brobbey kopte de bal netjes in de verre hoek, buiten bereik van doelman Vasilios Barkas: 0-2.

Stilgelegd

Waar de kansen uitbleven, zorgde een vuurwerkbom voor een harde knal in De Galgenwaard. Ajax-keeper Remko Pasveer schrok en scheidsrechter Danny Makkelie leidde beide ploegen direct naar de zijkant. Een paar minuten later werd de wedstrijd hervat.

FC
Lees meer:
FC Utrecht - Ajax even stilgelegd na vuurwerkbom op veld

Steven Bergwijn kreeg ter hoogte van de strafschopstip nog een open kans om Ajax op 0-3 te zetten, maar de snelle aanvaller schoot de bal naast. Een kansenfestijn bleef ook in de tweede helft uit. 

Ajax kan drie punten bijschrijven na de winst, maar zag twee spelers uitvallen met een blessure. Devyne Rensch moest de wedstrijd al in de eerste helft staken en Daley Blind ging na een klein uur noodgedwongen naar de kant. Het is niet duidelijk hoe ernstig de blessures zijn. 

Ajax blijft door de overwinning ongeslagen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Alfred Schreuder staat met 12 punten uit 4 wedstrijden alleen bovenaan. PSV kan, als het de twee resterende wedstrijden wint, op gelijke hoogte komen. De eerste is vanmiddag om 14.30 uur tegen Excelsior en de tweede op woensdagavond tegen FC Volendam. 

Ajax
Lees meer:
Ajax speelt tegen Liverpool in Champions League