Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV wil droom over deelname aan Champions League laten uitkomen

PSV staat al vroeg in het voetbaljaar voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als de club zich woensdagavond na vier jaar ten koste van Rangers FC eindelijk weer weet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, dan zal dat in een uitverkocht Philips-stadion groots worden gevierd als geweldig sportief en financieel succes.

PSV hunkert naar een weerzien met de beste clubteams van Europa. Daarbij is plaatsing voor de groepsfase goed voor 35 miljoen euro, inclusief televisiegelden en recettes. "Spelen voor de Champions League is een droom voor de spelers en iedereen bij onze club", blikte trainer Ruud van Nistelrooij vooruit tijdens een persconferentie. "Daar willen we alles voor geven. Voor ons wordt dit een heel speciale wedstrijd."

PSV en Rangers FC beginnen met een stand van 2-2 aan het beslissende duel. De club uit Eindhoven lijkt voor eigen publiek niet in het nadeel met die tussenstand. Maar Van Nistelrooij ziet dat anders. "Ik heb vorige week al gezegd dat wij niet de favoriet zijn. En daar blijf ik wel bij", zei hij. "Rangers FC stond vorig seizoen nog in de finale van de Europa League."

Bron: ANP